Bu tarifi Portakalağacından aldım, Hatice Hanıma çok teşekkür ederim, çünkü yufkadan peynirli bir börek tarifim yoktu, genelde atmasyon şeyler yapıyordum onlarda bazen iyi olmayabiliyordu. bu çok harika tam aradığım gibi bir tarif, herkese tavsiye ederim.
6 yufka, 4 yumurta, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı su, 300 gr beyaz peynir, maydanoz.
Yumurta, süt, sıvı yağ ve suyu iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye 1 yufkayı serin. Taşan kenarları kıvırın. 1 yufkayı rulo yapıp 7-8 cm lik parçalar halinde koparın. Sütlü karışıma batırıp yanyana tepsiye dizin. 1 yufka ile de aynı işlemi tekrarlayın. İç malzemesini yayın. 2 yufka ile de önceki işlemi tekrarlayın. Son yufkayı en üste kapatıp kenarları alta kıvırın. Kalan karışımı üzerine döküp sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Eğer altının pişmediğini düşünüyorsanız üstüne alüminyum folyo serip pişirmeye devam edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder